Dags att kolla din pension

Igår fick jag ett mail som talade om att min sida på www.minpension.se var uppdaterad. Så himla bra att få en påminnare om att gå in och kolla.

Minpension

Jag kan varmt rekommendera dig att göra ett besök du också. Du loggar in med bankID, e-legitimation eller med samma kod som du har till PPM. När du loggat in på din sida ser du dina personliga uppgifter och då får du en uppfattning om hur stor pension du kan se fram emot.

Anna Allerstrand

Om Anna Allerstrand

Anna Allerstrand har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2000-2010. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

4 reaktioner på ”Dags att kolla din pension

 1. Tack för en bra och informativ blogg. Har länge tänkt att ta tag i att lära mig om sveriges pensionssystem och nu äntligen kom jag igång efter jag hade läst olika inlägg här.

 2. Det gläder mig att du har kommit igång med pensionstänket och att du får inspiration från bloggen. Det sporrar oss att fortsätta i samma takt och stil!

 3. Hej. Mitt namn är liljana och snälla svata mig. Får sjukersättning 15 år tillbaka och får 9000 brutto. Dena år tänker gå i pension blir 65 år gammal. Pensionmyndigheten prognos vissar att min pension blir 5000 brutto..med del av garantipensionen och premipension. Käner mig mycket oroligt. Hur kan det vara så liten . Snälla svara mig viet inte vad ska jag göra. Hälsningar liljana rahic

 4. Hej Liljana!

  De främsta anledningarna till låg pension brukar vara att man har jobbat deltid eller varit sjukskiven långa perioder och/eller haft en låg inkomst. En annan förklaring kan vara att man har ett kort yrkesliv, att man t.ex. kom till Sverige mitt i livet.

  Pensionsmyndigheten administrerar grundtryggheten inom det allmänna pensionssystemet (garantipension, bostadstillägg och äldreförsörjningstöd). Kontakta dem direkt och fråga vad du är berättigad till den dag du går i pension. Pensionsprognoser är bra för en överblick men ibland är det bättre med personlig kontakt och uträkning för att få en helhetsbild.

  Vänligen

  Dan Adolphson
  AMF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *