Många medaljer till svenska laget i Yrkes-VM

Så har då prisutdelningen i det fyrtionde yrkes-VM i Calgary avslutats och de svenska tävlingsdelatagarna kan glädjas åt det näst bästa Yrkes-VM någonsin för svensk del.

Det blev silvermedaljer i tre yrken och bronsmedaljer i två. Domarna konfererar fortfarande om medaljerna i kylteknik, så det kan eventuellt bi en medalj till för Sverige men i skrivande stund är det inte klart.

Silver gick till floristen Lina Supstiks, industrielektrikern Joakim Paulsson och byggnadsplåtslagare Joakim Karlsson. Bronsmedaljer gick till mekatronikyrket via Dennis Larsson och John Karlsson samt teletekniker Patrik Lindström.

Den högsta poängen av alla svenska deltagare hade Joakim Paulsson och det är vi på AMF inte förvånade över. Han var med oss på Classic Car Week i Rättvik under vecka 31 och moderniserade den Volvo 142:a som vi sålde på auktion till förmån för BRIS.
 
Sverige fick totalt 11 hedersmedaljer för sitt kunnande och jag hoppas lagledarna Anneli Palm, Mikael Kulanko och Sandra Viktor nu kan få koppla av lite fter sitt engagerade och säkert slitiga arbete. 17-timmars arbetsdagar har funnits många för dem under detta VM. Nu är det bara 768 dagar kvar till nästa Worldskills som hålls i London år 2011. Innan dess ska vi dock fira de här framgångarna. Hela laget landar på Arlanda torsdag 10/9 kl 8. Varför inte komma ut och möta dem då och gratulera?

Annelie Götbring

Intervju med Annelie Götbring

DSC_0074_72     DSC_0044 

DSC_0015_72    DSC_0021_72

DSC_0129_72