Till havs på Återtåget

Cinderella fortsätter sin väg mot Mariehamn. Vi är tre pensionsinformatörer som befinner oss ombord för att träffa människor från LO och Socialdemokraterna i Sörmlands län. Under 22 timmar finns många utställare på plats på bildäck. Det är ABF, Folksam, vi tre från AMF och många andra. Resan går under temat återtåget, ironiskt nog med tanke på transportsättet. Ingen tvekar om att det handlar om nästa val.

Under måndagen ska vi hålla korta pensionsinformationsmöten varje heltimme från kl 10 till kl 14. Vi får se hur mycket info vi hinner förmedla på en kvart. Det blir något om låga avgifter, hög avkastning, och säkert något om återbetalningsskydd. En del verkar tro att man inte kan få återbetalningsskydd hos alla bolag, men det är ju valbart oavsett vilket bolag man väljer. Undrar hur sådan desinformation kan få sådant fotfäste. Sedan tycker jag personligen att man kan tänka igenom om man verkligen ska ha återbetalningsskydd. Om man inte gift sig, eller skaffat barn eller är sambo med någon så varför teckna återbetalningsskydd? Som glad singel gör ett kryss i den rutan bara att jag får lägre pension, eftersom jag inte är med och delar på arvsvinter. Och vem gynnas av det? Absolut ingen. Att återbetalningsskydd skulle vara bra för alla är en felaktighet som kan betyda tusentals kronor mindre i pensionskuvertet. Om du vill veta om du har återbetalningsskydd eller inte ska du kontakta din valcentral eller det pensionsbolag du valt. Det är värt att kolla upp.

Info

Hälsningar,
Annelie Götbring