Nu är det dags för påfyllning igen

Utan att du behöver göra ett smack kommer du att få nya friska tusenlappar insatta på ditt premiepensionskonto.

Med början den 8 december kommer nämligen pensionspengarna som tjänades in under förra året att placeras i de fonder du har valt. För en genomsnittlig pensionssparare handlar det om 5 000 kronor som placeras enligt samma fördelning som tidigare.

Det har ju hänt en hel del under året och det som kändes rätt i vintras kanske inte är lika hett idag. Du behöver ju inte ändra något om du inte vill, men passa på att gå in och titta till din pension nu när det blir påfyllning.
 
Jag tycker att pensionen är värd lite uppmärksamhet och engagemang. För mig betyder engagemang intresse, och att visa pensionen lite omtanke kan aldrig skada. Tvärtom tror jag att lite engagemang ökar förutsättningarna att det blir som jag har tänkt mig.

Anna Allerstrand

Om Anna Allerstrand

Anna Allerstrand har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2000-2010. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

2 reaktioner på ”Nu är det dags för påfyllning igen

  1. Utan att göra ett smack? Trodde min PPM insättning var relaterad till att jag jobbat 8 timmar om dagen 5 dagar i veckan, 11 månader om året….och tada!! kanske 8000kr för min del.

  2. Hej Beatrice
    Summan som kommer in är, som du säger, relaterad till hur mycket du tjänade under förra året. Vad jag menade var att pengarna kommer in automatiskt utan att du själv behöver göra något.
    ha en trevlig helg
    mvh
    Anna

Kommentarer inaktiverade.