2010 blir ett händelserikt år

Nu är det slut på helgerna och det intensiva umgänget med nära och kära. Både jag och ungdomarna därhemma blir helt förvildade av för mycket ledighet. Så jag tycker att det kännas rätt skönt att vardagen börjar göra sig påmind igen och det finns ju mycket under året att se fram emot.

Året har knappt börjat men 2010 kommer att vara ett händelserikt år, förutom att det är valår händer det mycket på pensionsområdet.

Den nya Pensionsmyndigheten drog igång sin verksamhet på nyåret och har redan kastat sig ut i debatten genom att kräva en mer samlad bild av pensionen.

För premiepensionen kommer det i maj nya sparalternativ för de som inte väljer fonder aktivt. Premiesparfonden läggs ned och ersätts av flera nya.

Även på tjänstepensionsområdet händer det saker. Upphandlingen av de fondbolag som ska förvalta tjänstepensionen för de privatanställda tjänstemännen är inne i sitt slutskede. Och innan första halvåret 2010 är avslutat ska de som är berörda ha gjort sitt val.

Det blir som sagt ett spännande 2010 att se fram emot.

Anna Allerstrand

Om Anna Allerstrand

Anna Allerstrand har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2000-2010. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

4 reaktioner på ”2010 blir ett händelserikt år

 1. Varför måste man ha gjort valet innan första halvåret är slut, går det inte att välja sedan?

 2. Hej Allan
  Gör man inget val innan den 1/7 räknas man som ickeväljare. Och då kommer tjänstepensionspengarna att sättas in i ickevalsalterantivet, som är en traditionell försäkring.
  Vill man även i fortsättningen ha en fondförsäkring måste man alltså göra ett omval innan valperiodens slut. Det går självklart att göra ett omval senare men då har man redan fått en del pengar insatta i ickevalsalterantivet.
  Alla som berörs av omvalet kommer att få information i samband med utskicket av värdebesked under våren.
  mvh
  Anna

 3. Jag arbetade i Eskilstuna kommun Musikskskolan i många år ca 22 år. När jag lämnade arbetet hade jag ca: 400 timmar i övertid. Min chef vägrade att skriva på övertiden. Nu får jag ta ett lån i banken för att överleva. Mina skulder uppgår till 20.000:- och föväntas stiga om inget görs för att hjälpa mig! Om det finns någon rättvisa så hjälp mig!!! Om inget annat händer så oberopar jag sossejaldemokraraterna att hjälpa mig. Dom brukar hjälpa folk som är utan pengar! Hans Ericson Eskilstuna

Kommentarer inaktiverade.