Det våras för Minpension.se

Vi har just fått nya siffror på hur många av våra kunder som använder minpension.se för att sammanställa sina pensionsuppgifter och även räkna på prognoser. Jag ringde upp Cenneth Eriksson på Minpension för att höra hur han tycker utvecklingen går.

– Vi har varit igång sedan december 2004 och nu ser vi hur positiv utvecklingen är. Allt fler bolag kommer med och kunderna har hittat hit i stor utsträckning. Det blir en positiv spiral och idag har vi närmare 1,1 miljoner unika användare. Även under resten av 2010 räknar vi med att mycket kommer att hända, säger Cenneth. Det kommer fler bolag och de bolag som är med kommer att redovisa fler försäkringar så att bilden för kunden blir mer komplett.

Över 500 000 AMF-kunder har valt att ta hjälp med sina pensionsuppgifter från minpension.se, tillsammans har de över 850 000 försäkringar och jag tror de flesta upplever att det är en stor hjälp att slippa jaga fram alla uppgifter själv utan att istället få dem snyggt sammanställda. Det innebär att AMF är det bolag som har allra flest kunder på minpension.se.

Webbplatsen minpension.se är ett samarbete mellan pensionsbolagen och staten, och syftar till att ge dig en samlad bild av hela din pension. Tjänsten är avgiftsfri.

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

2 reaktioner på ”Det våras för Minpension.se

  1. Konstigt att inte fler använder Min Pension. Jag har i flera år fått hjälp av flera olika försäkringsmäklare och de verkar ju ha väldig dålig koll och kompetens. Min Pension har hjälpt mig syna försäkringsmäklarna samt hjälpt mig få in försäkringar jag inte ens visste att jag hade. Vilket fantastisk sammarbete mellan försäkringsbolagen, att ni kan enas och få gjort en sådan sak. Bra jobbat.

  2. Hej Hans!
    Ja, visst är Min Pension bra! Jag tycker att det är en av de mest positiva sakerna som hänt i pensionsbranschen på mycket länge. De flesta har nog pengar sparade på olika håll och då behöver man (i alla fall jag) hjälp med att få se det sammanställt.
    Hälsningar Carina Blomberg

Kommentarer inaktiverade.