Ge värdebeskedet en ny chans

Nu kommer säsongen när värdebeskeden för pensioner dyker upp i posten.  Hem till mig kommer det många olika värdebesked eftersom jag jobbat länge, inom olika avtalsområden och gjort olika val genom livet. Ibland har jag varit kvar på samma jobb men genom bolagisering har jag i alla fall hamnat inom ett nytt kollektivavtal.

De senaste åren har något hänt med värdebeskeden. För bolagen är de en viktig kanal eller kanske den enda kontakten man har med kunden under året. Jag kan se att värdebeskeden utvecklats till att vara mer lättlästa, tydligare och med bra sammanställningar.

Så – om du hade tröttnat på att försöka tyda de gamla värdebeskeden, ge dem en ny chans! Det är en bra väg för att få grepp om var pengarna finns och hur mycket det rör sig om.

Här har vi en film där du får veta mer om de olika posterna på värdebeskedet.

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).