Att realisera sina drömmar

Jag hade aldrig trott att jag skulle bli glad av asfalt. Men det blir jag verkligen nu när äntligen små strimlor av asfalt börjar komma fram under snön. Hemma går dessutom lastbilar i skytteltrafik för att köra undan de stora snöhögarna. Det blir nog vår i år också!

Till våren hör också att vi börjar göra nya planer för den närmaste framtiden. Vi har gjort en undersökning där vi helt enkelt frågade vad man skulle göra om man fick 1000 kr extra i månaden som pensionär. Och det man allra helst ville göra var att resa. På andra och tredje plats kom spara och unna sig lite mer. Kvinnor visste i högre utsträckning vad de ville göra med pengarna och bland de yngre valde man gärna alternativet skänka pengarna. Gå på restaurang och betala skulder kom på sista plats.

För att vi ska realisera våra drömmar om vad vi vill göra som pensionärer är det en god idé att börja med att ta reda på vad man har sparat hittills. Minpension.se hjälper dig att ge en totalbild och det kostar ingenting. Sedan får man bedöma om pengarna räcker eller om man behöver spara mer för att drömmarna ska bli sanna.

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).