Man blir imponerad!

Den 19 maj invigs en tävling som är mer spännande än ishockey-VM. Det är Yrkes-SM som arrangeras 19-21/5 på Svenska Mässan i Göteborg. På Yrkes-SM deltar ungdomar upp till 22 år i över 30 olika yrken. Här kan man snacka om arbetsglädje och yrkeskunnande fastän deltagarna knappt lämnat gymnasiet. En vinst på Yrkes-SM innebär att man får en plats i svenska Yrkeslandslaget som tävlar på EM och VM.

Första gången vi skulle besöka Yrkes-SM som nyblivna huvudsponsorer funderade vi på hur spännande det skulle vara att se frisörer, murare, snickare och trädgårdsanläggare tävla. Det visade sig att det var hur spännande och intressant som helst. Olika moment skulle klaras av på tid, domarna gick runt och bedömde jobben och det fanns en sluttid när allt skulle vara klart. Till exempel har frisörerna ett antal minuter att skapa en frisyr, kockarna ska leverera en perfekt måltid och målarna göra klar en monter med allt från målade och tapetserade väggar till en målad logotyp i rätt färg och form. 

Det här är en uppvisning i yrken som är viktiga för vårt land och som har framtiden för sig. Vi som har vårt arbete på ett kontor kan väl ibland längta efter att göra något mer handgripligt. Min yngsta dotter var med mig på jobbet en dag och efter det sa hon ”Mamma, kan du inte skaffa dig ett riktigt jobb istället?” Och vad skulle det vara undrade jag? ”Ja, att ta hand om sjuka djur till exempel ”. Nu tävlar inte just det yrket på Yrkes-SM men så många andra yrken, så är du i Göteborg så är ett besök på Svenska Mässan att rekommendera. Entrén är gratis. 

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

En reaktion på ”Man blir imponerad!

Kommentarer inaktiverade.