Svenskarna är fantastiska

Svenskarna är fantastiska på många saker. Även om vår självbild inte alltid är så himla toppen. Att vara ”osvensk” är tydligen något av det finaste beröm man kan få. Det är ju lite märkligt kan man tycka, när många av svenskarna enligt en färsk undersökning tycker att Sverige är världens bästa land att leva i. Sommaren kan i och för sig vara lite opålitlig, men när den väl är här så finns det inget som slår den.

En sak är vi svenskar faktiskt bäst på – att spara i fonder. Inget land i världen slår oss när det gäller hur stor andel av befolkningen som sparar i fonder enligt en färsk undersökning. Alla svenskar har blivit fondsparare bland annat genom premiepensionssystemet. Visste ni att två tredjedelar av alla barn är fondsparare i Sverige? Rätt fantastiskt! Tänk att ha pengar till ett körkort eller insats till en egen lägenhet när man blir vuxen.

Själv är jag osäker på om den svenska sommaren egentligen kommer innan juli… Så imorgon åker jag till Argentina. Där är det vinter just nu, men ändå lite varmare än i Sverige. När jag kommer tillbaka den 1 juli har sommaren säkert kommit. Lika fantastisk som alltid.