Miljonär innan 30 genom att spara

Jag läste precis en blogg om en kille som hade bestämt sig för att bli miljonär innan han fyllde 30. Han började spara när han var 25, levde väldigt snålt, månadssparade och gjorde vissa engångsinsättningar. Han lyckades. När han fyllde 30 hade han sin första miljon. Det är klart att han hade lite pengar som han redan sparat ihop när han vid 25 års ålder ”startade”, och man måste ju börja någonstans. Samt att han också hade ett stort intresse av fond- och aktiemarknaden. Jag blev imponerad av hans målmedvetenhet. Var tredje månad levde han extra, extra snålt och de pengarna han då sparade la han in i en högriskinvestering som inte påverkade det vanliga sparandet. Smart.

Jag månadssparar också varje månad, det är bra på så vis att man aldrig ser pengarna innan de har försvunnit in på sparkontot. Det är ett sparande som bara rullar på. Det är såklart bra att ha lite koll på sina investeringar, sprida riskerna och spara i olika fonder. Det är bra att ha både aktie- och räntefonder, en för långa sparhorisonter och en för lite kortare.

Jag har redan fyllt 30 och jag lär inte bli miljonär inom en överskådlig framtid. Men jag sparar varje månad och då och då tar jag ut en del av pengarna och åker till Sydamerika. Nånstans gör det mig lyckligare än att vara miljonär.

Jessica Benninge

4 reaktioner på ”Miljonär innan 30 genom att spara

 1. En väldigt vanlig jämförelse, typ ”jag gör hellre roliga/spännande saker än har sitter med en miljon på banken”.

  Tyvärr haltar det så till vida att mina miljoner kommer att ge mig, bland annat, resor till Sydamerika, bara inte just nu. Jag kommer att kunna göra fler och längre resor än den som spenderar pengarna nu.

  Lite underligt att på en pensionsblogg läsa att det är konstigt att spara för framtiden.

 2. Hej,
  jag tror inte att jag nånstans skrev att det är konstigt att spara för framtiden. Tvärtom skrev jag att han var smart och att jag också månadssparar varje månad (ansenlig summa) men att jag då och då tar ut en del av pengarna (dvs långt ifrån allt) och åker till Sydamerika. De växer ju också under tiden jag sparar dem.
  Jag blev imponerad av hans målmedvetenhet, men att leva så snålt man kan (läs 10 kr om dagen i många fall) i 5 år och inte åka på semester etc vill inte jag riktigt göra.
  Det är bra att spara, det ska man göra om man har möjlighet och jag uppmanar alla att göra det. Sen tycker jag – och det får stå för mig – att det är kul att kunna göra saker för en del av de pengarna man har sparat och inte ha som självändamål att det ska bli en viss summa.
  Jag skulle också vilja vara miljonär, men samtidigt vill jag inte leva på 10 kr om dagen och ex vara utan luncherna med mina vänner varje dag. De gör mig glad och det är ett val man gör.
  Hoppas att du får kul på dina resor!
  Vänliga hälsningar
  jessica

 3. Hej Jessica
  Jag lät nog mer kritisk än jag egentligen är. Självklart ska man spendera och spara på det sätt man vill. Det är ju inte direkt så att du förespråkar att resa på kredit 😉
  Jag vill dock få folk att förstå att många av oss som vill bli miljonärer inte ser ett egenvärde i det, utan söker ett oberoende och en passiv inkomst.
  Fortsatt lycka till med ditt sparande och dina resor.
  MVH, JoF

Kommentarer inaktiverade.