Informera i måttliga mängder

Jag har just fått ta emot ett tjusigt pris för AMF:s räkning. Tävlingen Guldkanten är lite ovanlig, men förstås jättespännande för oss. Tävlingsgrenen var ”Bästa pensionsbesked för kollektivavtalade tjänstepensioner” och det var fjorton anmälda bidrag som Statens Pensionsverk (SPV) och Pensionsakademin bedömt utifrån innehåll, enkelhet och tydlighet. 

Att informera är inte det lättaste, det vet alla som försökt sig på det. När vi gjorde ompensionsbeskeden kom de viktigaste kommentarerna från kundtesterna. Där vi fick klart föross hur avgörande det är att hålla nere informationsmängden och strukturera upp den på ett läsvänligt sätt. Vi vill ju så väldigt gärna berätta lite till när vi ändå får chansen och det är lätt att tycka att allt är lika viktigt. Men vi rättade oss, så gott vi kunde, efter kunderna. 

Det medförde också att antalet frågor om pensionsbeskedet till kundservice minskade rejält, från flera tusen till något hundratal. Ibland kan alltså tystnad vara ett gott tecken.

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

2 reaktioner på ”Informera i måttliga mängder

  1. Hej Per-Ola!
    SPV kommer att lägga ut ett exempel på sin hemsida.
    Hälsningar Carina

Kommentarer inaktiverade.