Brev till en syster

Igår kväll satt jag och tänkte att jag skulle skicka ett meddelande till någon

in i framtiden. Tanken på att skicka några rader som kommer fram om tjugo år är både kittlande och lite otäck. Jag tror att mottagaren får vara min syster, hon är ju faktiskt min allra längsta relation eftersom hon redan fanns när jag kom. Men det finns saker som jag sagt för sällan eller inte alls till henne. Hon har nog redan listat ut att det var jag som i tonåren snodde hennes dyra läppstift så det får räknas som avklarat.

AMF lovar att meddelandet kommer fram men tekniken då vet vi inget om. Går man tjugo år bakåt i tiden, till 1990, fanns www-programmet men inga som använde Internet. Sms och mms väntade fortfarande på att bli uppfunna och några DVD:er hade vi inte sett till. Undrar hur meddelandet kommer att levereras, tankeöverföring eller till någon mobil vi inte kan tänka oss nu.

Jag tittade runt bland några andra bloggar för att få lite inspiration och hittade det här

http://desbarrar.blogg.se/2010/october/hanni.html och http://insidesara.blogg.se/2010/october/skicka-ett-brev-till-framtiden.html

Håller med dem, det är spännande att veta ett meddelande ligger och väntar men jag får veta vad som står först om tjugo år. Nu ska jag skriva till syrran!

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

2 reaktioner på ”Brev till en syster

Kommentarer inaktiverade.