Nu är jag och kollegorna tillbaks på jobbet

Det har varit en skön julhelg med familj och släkt. Vi fick också tid att vara ute mycket. I vanliga fall brukar det vara vi hundägare som ses ute men nu fick vi sällskap av skidåkare i alla åldrar.  Jag tror aldrig jag set så många skidåkare runt om Stockholm som i år. Hemma står det skidor parkerade utanför nästan alla hus. 

Kan längdskidåkning vara en av 2011 års trender? Om vi ändå ska ha snö hela vintrarna?

Några andra saker som händer 2011 är att alla gymnasieelever, för första gången, kommer att få utbildning i privatekonomi. På Skolverket ligger remissversionen ute som förslag till gymnasieplanen 2011 i Samhällskunskap A. Den ska ge eleverna kunskaper i huhållsekonomi, hur privatekonomin påverkas av samhällsekonomiska förändringar och konsumenträtt. Jag tycker att det blir väldigt bra att alla ungdomar får samma förutsättningar när de så småningom ska hantera sin egen ekonomi. http://www.skolverket.se/sb/d/3414 

En sak som händer för pensionärerna är att inkomstpensionen sänks med 4,3 % från den 1 januari. För de flesta kompenseras pensionssänkningen av att skatten samtidigt sänks. Men för de som har en sammanlagd pension på över 23 000 kommer nettosumman att bli lägre. Har man garantipension blir det en ökning med 0,9 %. http://www.pensionsmyndigheten.se/3345.html 

På vår hemsida står att våra pensionärer får ut de nya pensionsbeskeden med årets belopp från den 17 januari.

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).