Cecilia, vår gästbloggare

Hej allihop!

Jag heter Cecilia och är en 22 årig universitetsstudent som under 10 veckor kommer att vara på AMF för att göra min praktik. Jag har fått chansen att gästblogga här på pensionsbloggen och kommer att skriva utifrån ett ungdomsperspektiv.

_________________________________________

Jag och en vän satt en kväll och pratade om pensionssparande. Vi diskuterade om man borde börja pensionsspara och hur det fungera. Min vän berättade att då hennes första orangea kuvert damp ner i brevlådan frågade hon sin mamma vad det var för någonting. Som svar fick hon ”äh, det där kan du slänga”. 

Som ung är det svårt att se den tiden framför sig, pensionen alltså. Eller så vill man bara inte göra det. Jag tror att det är för att det händer otroligt så mycket under ungdomsåren: du ska välja gymnasieutbildning, prestera bra i skolan, ta studenten och bege sig ut i arbetslivet. Finns det några jobb när jag tagit studenten? Vad ska jag bli när jag blir stor? Vill jag studera vidare? 

Frågorna är många och besluten är stora. Därför tror jag att tankar och frågor kring pensionen är någonting vi skjuter framför oss, det blir någonting ”som vi tar sen”. Ändå vet jag med många andra att det är en viktig fråga som man bör engagera sig i. Man tar för givet att man ska få det bra när man blir gammal, men för att få det bra är det kanske dags att sätta sig in i hur pensionen fungerar, och agera. Så nästa gång mitt orangea kuvert dimper ner i brevlådan, då ska jag inte följa någon annans råd, utan jag minsann öppna det! 

/Cecilia Bergner, gästbloggare

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

En reaktion på ”Cecilia, vår gästbloggare

Kommentarer inaktiverade.