Nu kommer många färgglada kuvert

När det orangea kuvertet just landat ner i alla brevlådor blir det dags för färgglada kuvert med värdebesked som visar hur vårt tjänstepensionssparande gick ifjol. 

Vilka mängder med brev det är som skickas. Posten måste vara jättenöjda. Jag försökte räkna ihop de uppgifter som kommit de senaste dagarna och då skulle vårens värdebesked stå för minst 5 miljoner brev! På AMF bidrar vi med 500 000 värdebesked till våra sparare inom KAP-KL, PA03 och privat sparande. 

Frågan är hur länge vi vill ha alla uppgifter på papper. Det kanske är dags att låta träden stå kvar i skogen och istället hämta och lagra uppgifterna på nätet. Vi som sätter papper i pärmar är väl en utdöende sort och till och med jag har tröttnat på det. 

I dagens DN klagar socialförsäkringsminister Ulf Kristersson på informationen om pensionssparandet och vill att det ska bli lättare att få fram hur stor varje enskild medborgares framtida pension blir. Därför inleder han nu samtal med både statliga och privata aktörer för att förbättra informationen. http://www.dn.se/ekonomi/minister-sagar-orange-kuvert

De kunder som jag pratat med tycker att informationen som man får sammanställd på minpension.se är både lättillgänglig och begriplig. Den dagen som allt är finns där är frågan om samlad information kanske löst?

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

En reaktion på ”Nu kommer många färgglada kuvert

  1. skulle vilja veta om mitt pensionsparande på swedbank går att flytta över till Amf

Kommentarer inaktiverade.