Från Rättvik till Santa Barbara på 7 dagar

Annelie Götbring har varit på plats på Classic Car Week i Rättvik och delar med sig av sina upplevelser –

Under Classic Car Week fick Rättvik besök av sju SM-medaljörer från Yrkeslandslaget, som sponsras av AMF. Allt från Sveriges bästa unga bilmekaniker till vår främsta unga frisör fanns på plats för att visa upp sina talanger. En Volvo Duett 210 från 1965 förvandlades till en riktig surfbil under veckan. Teamet folierade bilen med woody-mönster, klädde om framstolarna, gjorde service på motorn, bytte däck och fälgar, bytte vindruta, monterade takräcke, byggde ljud med mera. Bilen auktionerades ut till högstbjudande och en sann bilentusiast från Eskilstunatrakten ropade in bilen för 80.000 kronor. Pengarna gick oavkortat till BRIS.

Classic Car Week är en av Sveriges största bilträffar. Omkring 120 000 besökare kommer till Rättvik under vecka 31 och många av dem är våra kunder.

Varför är AMF huvudsponsor till Yrkeslandslaget kanske någon undrar? Anledningen är enkel: Ett bra yrkesval, ett bra yrkesliv och en god pension går hand i hand. Yrkeslandslaget är en viktig del i arbetet att locka fler unga människor att göra riktigt bra yrkesval. Det är viktigt för framtiden och det vill vi stödja.

I oktober månad åker laget till London för att tävla om svenska medaljer under Yrkes-VM. Alla dessa yrkestalanger är under 23 år och Sverige kommer att ha 30 ungdomar tävlandes i 25 yrken under de fyra tävlingsdagarna.

Läs mer om projektet här