Bättre pensionsinformation behövs

Igår lämnade Pensionsmyndigheten sin rapport om pensionsinformation till regeringen.Nyckeln är, som tidigare, att all information om våra pensioner lämnas till Minpension.se så vi äntligen kan se den samlade bilden och få en uppfattning om hur pensionen blir. Fortfarande är det några bolag som inte levererar uppgifter till Minpension. I Dagens Nyheter idag togs frågan upp:

 

http://www.dn.se/debatt/spararna-maste-enkelt-fa-veta-hela-sin-kommande-pension

 

Det är viktigt att all information hamnar på plats så snabbt som möjligt. Alltför länge och alltför ofta har pensionsbranschen pratat procentsatser i stället för kronor och ören. Så länge vi måste säga till kunderna att Minpension inte fungerar om du jobbar inom det området eller har dina pensionspengar där, då kan vi inte heller räkna med att intresset för pension blir större. 

Är du kund i AMF kan det vara intressant att veta att vi lämnar alla uppgifter till Minpension.   

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

2 reaktioner på ”Bättre pensionsinformation behövs

 1. Det här hade jag behövt innan jag gick i pension.
  Nu när pensionssystemet ändrats och den sammanlagda livsinkomsten påverkar blir det ännu viktigare. Tyvärr börjar folk i gemen inte intressera sig för sin pension innan de närmar sig den och då kan det vara lite sent.
  Informationen måste därför vara lättillgänglig.
  För mig var Minpension.se fullständigt värdelös eftersom den endast redovisar den allmänna pensionen. Meddelanden att nu har Minpension.se uppdaterats med nya uppgifter upplevdes som närmast löjlig. Men det var ingen katastrof. Tyvärr upptäckte jag det först när jag började intressera mig för det när jag närmade mig åldern då det började bli aktuellt.
  Fick forska själv hos de olika bolagen. Men jag saknar fortfarande exakta uppgifter om vad min fru kommer att få i tillägg om jag skulle avliva före henne.
  Det tycker jag är ännu svårare att få fram eftersom jag inte riktigt vet hur de pengar hon får vid sidan av den allmänna pensionen påverkar storleken på garantipensionen som hon har idag.
  Mvh.
  Bengt Zdebel

 2. Hej Bengt!
  Jag kan bara hålla med! Det borde varit klart för länge sedan.
  Hälsningar Carina

Kommentarer inaktiverade.