Hållbarhet och cyklar

Igår hade vi en cykelfixardag på jobbet. Ett par killar var här och vårrustade våra företagscyklar. Det är fler och fler som tar cykeln till olika möten nu när våren är här.

Jag passade på att ställa några frågor om vad AMF menar med hållbarhet till Annelie Götbring:

 Vad menar du egentligen med hållbara garantier? 

Långsiktighet och genomtänkta försäkringsprodukter är en av grundstommarna i vårt pensionsarbete. Pengarna ska ju finnas där för dig som kund om 40-50 år. Att ha en trygg traditionell försäkring som komplement till fondförsäkringar är viktigt för kundernas skull, för i traditionell försäkring har man en garanti i botten.

På vilket sätt tycker du att AMF visar ett socialt engagemang?

På AMF har vi två samarbeten sedan flera år tillbaka. Dels stöttar vi Stenfasta Gård som är ett pensionärskollo som drivs av Stadsmissionen. Här får ensamma åldringar som inte har så mycket sociala kontakter en möjlighet att träffa andra i samma situation. Förhoppningsvis kan man knyta nya kontakter för en mer meningsfull social tillvaro. AMF stöttar dessutom Yrkeslandslaget. Det är ungdomar som är skickliga i hantverksyrken, som får representera Sverige, ungefär som att olika grenar tävlar i ett OS. Alla är under 23 år och relevansen för oss är helt enkelt att ett bra yrkesliv går hand i hand med en bra pension. Kollektivavtalen är en viktig byggsten som vi värnar om.

Men miljön då?

Som pensionsförvaltare äger AMF ett stort antal kommersiella fastigheter som hyser allt från gallerior till kontorslokaler. Genom dotterbolaget AMF Fastigheter kan vi göra skillnad i miljöfrågor. Man har som mål att minska energiförbrukningen med 25 procent innan 2014. All el som köps in är märkt Bra Miljöval. Vi jobbar mycket med att minska de traditionella pappersutskicken till våra kunder genom att utveckla vårt virtuella kundkontor. Målet är en minskning av pappersutskicken med 75 % till 2014. Ett tufft mål, men vi jobbar verkligen för att nå dit.

 

Carina Blomberg och Annelie Götbring

 

 

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).