Lycklig om våren

 

Det är lätt att vara lycklig och njuta av livet nu när värmen har kommit och man ser hur allt slår ut dag för dag. 

Men när är vi egentligen som lyckligast? Lycka är på något sätt en färskvara och det är inte så lätt att säga hur lycklig man är idag jämfört med igår eller ett år sedan.

Vi tänkte att vi skulle ta reda på hur det står till med lyckan och gjorde en undersökning

Den visar att livet blir bättre med åren och att vi blir lyckligare när vi blir äldre.Från 40-årsåldern ökar lyckan och fortsätter så upp i 75-årsåldern.

Kanske hänger det ihop med att vi tränar upp förmågan att fokusera på det som är viktigt? 

Det som gör oss lyckliga är att vi är friska och mår bra och att vi har vänner och familj att umgås med. Många svarar också att det är boendet och boendemiljön som gör dem lyckliga. När vi är yngre är vi mer inriktade på vår egen utveckling och behovet av egen tid är större. Bland de som är kring 40 år svarar många att tiden inte räcker till och man känner sig stress och oro för ekonomin. 

Här ett citat ur undersökningen ”Lycka är när det går bra för de mina, solen skiner och jag själv kan bestämma hur dagen ska bli”. Jag kan inte annat än hålla med!

 Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

3 reaktioner på ”Lycklig om våren

 1. Jag håller verkligen med, nu när solen skiner så vill man bara hem och vara med familjen! ta sig ut i naturen och bara vara med de man håller kär, det är lycka:)

 2. Håller med dig, Johanna!
  Det är verkligen meningen med livet.
  Vårhälsningar Carina

 3. Ja precis! Familjen och vännerna är det viktigaste, det är då jag mår som bäst. Ibland känns det som att vi glömmer bort det mest självklara i dagens stressade samhälle. Jag har jobbat alldelles för mycket på sista tiden och ibland får man påminna sig om att ta det lugnt! Har varit stressad över min arbetsdator som bara strular hela tiden, att man kan bli så förbannad för så lite egentligen. Nej det gäller att ta ett djup andetag och lösa problemet. Eller ja, jag löste det inte själv. Min kompis tipsade mig om en firma som fixade datorn snabbt och lätt. Västerdata har jag för mig att de hette, http://www.vasterdata.se så nu slipper jag den stressen iaf.

  kom ihåg! Lyckan finns i ett ögonblick. Den som jagar evig lycka jagar för evigt!

  Mvh

  Lars-Peter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *