Ny app för fondbyten

Det har varit en guppig vår och sommar på börsen så här långt. Stockholmsbörsen ligger på + 3 procent i år men med många ner- och uppgångar.

Så här i semestertider kan det vara värt att fundera på hur dina placeringar ser ut. Om du som sparare inte gillar att se värdet på dina pengar svänga kraftigt bör du välja placeringar med lägre risk. Det är den gamla sanningen som åter kommer till heders – sprid dina risker så kan du undvika att falla ner i de värsta dalarna.

Vill du fortsätta ha koll under semestern så kan Pensionsmyndighetens nya app för Iphone kanske vara något. Där kan man följa hur fonderna går, se hur avgifterna ser ut och även byta fonder. För fondbyten behöver du ett mobilt bank-Id. 

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).