Tydligare information för AMF:s pensionärer

AMF har förbättrat de inloggade sidorna för alla med pensionsutbetalningar från AMF.

Du tillhör kanske någon av alla dem som fått ett brev om det nyligen?

Nu kan man logga in och se hur det ser ut med pensionen, när pensionsutbetalningarna kommer och där kommer även kontrolluppgifter att ligga i början på nästa år. I möjligaste mån vill AMF skicka informationen den här vägen, det är bra för miljön och gör att man inte skickar en massa papper i onödan.

För de som fortfarande vill ha informationen i pappersform är det bara att tala om det, antingen per telefon eller genom att ange det i inställningarna under Dina sidor.

Jag hörde med vår kundservice hur man tagit emot den här. De flesta tycker att det är vettigt att få informationen på nätet och slippa hålla ordning på papper, som ska sorteras in i pärmar. Vissa provar på chattfunktionen för första gången för att få lite vägledning var man hittar olika uppgifter. Och några vill gärna ha pappersutskicken en gång till för att sedan ta bort dem när man väl sett att de ligger i dokumentarkivet under Dina sidor.

Totalt använde AMF 165 ton papper ifjol. Det låter som en bra idé att vi sparar några träd genom att titta på nätet istället. Gå gärna in och titta på Dina sidor och skicka en kommentar hit vad du tycker.

 

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

En reaktion på ”Tydligare information för AMF:s pensionärer

Kommentarer inaktiverade.