Nyheter 2013

Så var ledigheterna över och ett nytt år har börjat.

De första årsbeskeden kom redan igår så jag har visst inte lyckats få över allt till digitalt än. Men jag hoppas på att pappersflödet ändå minskar lite i år. Nu har också alla AMF:s pensionärer fått informationen om att i fortsättningen finns allt om den egna pensionen och även kontrolluppgifter på de inloggade sidorna. Vill man ha informationen på papper även i fortsättningen är det bara att säga till, antingen per telefon eller genom att ändra i inställningarna på de egna sidorna. Även Pensionsmyndigheten öppnar upp för möjligheten att se det orange kuvertet digitalt. Där kommer man också att se uppgifterna på de inloggade sidorna och till nästa år ska man också kunna avbeställa pappersvarianten.

 

Vill ni inom familjen föra över premiepension mellan er börjar det bli bråttom. Före den 31 januari kan du föra över den premiepension du tjänar in till din maka, make eller partner. Överföringen gäller då för i år och framåt, tills du anmäler att den ska upphöra. Man kan bara föra över hela beloppet och överföringar som är gjorda kan inte tas tillbaka. Om man skiljer sig så upphör överföringen.På Pensionsmyndigheten kan man ladda ner en blankett för Anmälan – Överföring av pensionsrätt och skicka in.

Det är fortfarande bara drygt 8000 personer som utnyttjar den här möjligheten, så det finns plats för fler.

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).