Många färgglada brev skickas ut

I januari är det många av oss som tar lite extra tag i ekonomin. Kanske beror det på baksmälla efter alla inköp i december men jag tror mer på att det är känslan av ett nytt år, man vill städa ur och starta nytt. 

Vill man köra en storstädning i sitt pensionssparande är det en bra tid nu. Först kommer det orange kuvertet och sedan olika besked som hänger samman med tjänstepensionen.

Som vanligt är det hos Minpension.se som du får den bästa bilden över helheten. Tar inte lång tid heller, så gör helst inte som på bilden.

Först får 2 miljoner pensionärer sina orange kuvert från pensionsmyndigheten. De som är födda 1937 eller tidigare får ett enklare årsbesked.  

Vi som fortfarande jobbar får våra orange kuvert under februari och mars. Nu är det säkert olika hur intresserade vi är av uppgifterna i kuvertet men visst är vi många som tycker att det är dags att skapa lite ordning i papperstravarna hemma. Eller på nätet där nu det mesta finns.  

1,5 miljoner privatanställda tjänstemän får ett rött kuvert från Collectum och de skickas ut från mitten av mars fram till mitten av april. Likaså får 2,5 miljoner privatanställda arbetare sina värdebesked. De skickas ut från Fora under vintern/våren och alla ska ha fått sina brev före 30 juni.

 

Carina Blomberg 

 

 

 

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

En reaktion på ”Många färgglada brev skickas ut

  1. “Många färgglada brev skickas ut | Pensionsbloggen” was in fact
    a extremely nice blog post, . I hope you keep composing and
    I’ll continue to keep reading! Thanks for your effort -Gale

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *