Trygga din ekonomi på äldre dar

Jag har precis kommit tillbaks till kontoret efter en intressant och spännande förmiddag. I nätverket Gilla Din Ekonomi har vi just haft en pilotkurs för pensionärsorganisationerna som handlar om privatekonomi på äldre dar. Totalt har pensionärsorganisationerna imponerande 900 000 medlemmar och till hösten är det meningen att kurserna ska komma igång i deras regi.

Det finns mycket att tänka på för pensionärer när det gäller skatteregler, vardagsjuridik, vilka rättigheter man har som konsument och mycket annat. Igår rapporterade också Ekot om att 140 000 pensionärer missar att få bostadstillägg som de är berättigade till men missar att ansöka om. En tusenlapp i månaden i snitt går de miste om alldeles i onödan. Vill du kolla om du kan få bostadstillägg kan du göra det här på Pensionsmyndighetens hemsida.

Det är härligt att man kan lära sig nya saker när som helst i livet! 

Maj 2013 015

 

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).