Varför ska det vara så svårt att välja?

I juni skulle jag åka på semester. Det kom knappast som en chock för mig, jag hade nämligen vetat om det ända sedan mitten av mars. Ångesten smygstartade lite lätt i april. Vart skulle vi åka? Vad skulle vi göra? Vad skulle det få kosta och skulle det vara rimligt för en veckas semester? Alla dessa val man kan göra numera. Mot slutet av april och mitten av maj stegrades ångesten mot ett fulländat, vackert crescendo i havet av turkosa pooler, lyxiga hotellrum och allsköns extra tillval. Min stackars sambo hade för länge sedan kapitulerat när jag äntligen hittade ett hotell som uppfyllde alla kraven. Bokning och betalning var fixade på ett par minuter. Svårare än så var det alltså inte, ändå drog jag ut på valet in i det sista.

I jakten på perfektion och tillfredsställelse vill man ofta äta kakan samtidigt som man förtvivlat gärna vill ha den kvar och slippa fundera på om det var ett klokt val eller inte.

Varför ska det vara så svårt att välja?
Varför ska det vara så svårt att välja?

Just nu behöver 160 000 privatanställda tjänstemän göra ett nytt val för sin tjänstepension ITP/ITPK. Semester i all ära, men tjänstepensionen är nog ett betydligt viktigare val. I den senaste upphandlingen har priserna pressats ner ytterligare av Collectum på uppdrag av PTK och Svenskt Näringsliv. Tillhör du dem som behöver göra ett nytt val har du fått brev om det.

Som vanligt hittar du det mesta du behöver veta om valet hos Collectum. Är du vetgirig rekommenderas även rapporten ”Mer pension för pengarna” där du i lugn och ro kan grotta ner dig på detaljnivå i den senaste upphandlingen. Privata Affärer bjöd även de på lite tips kring valet i förra veckan.

Valperioden pågår fram tills den 30 september.

Har du skjutit upp att bestämma dig börjar det alltså bli hög tid att ta itu med det nu. Lycka till med ditt val!

Malin Strandvall

Om Malin Strandvall

Malin Strandvall, Kundtjänst på AMF Fikonspråk, byråkrati och obegripliga blanketter. Ungefär så ser den genomsnittlige kundens bild ut av det svenska pensionssystemet. Efter tre år på AMF vågar jag påstå att det finns ett enormt behov av dialog och diskussion kring det här med pensioner. Frågorna tar aldrig slut. Och vi som är i branschen måste sluta göra det krångligare än vad det faktiskt är. Parallellt med mitt jobb på kundtjänst pluggar jag kommunikation. Jag älskar att skriva, så för mig är bloggen som ett rejält smörgåsbord av möjligheter. Det finns så många ämnen jag vill lyfta fram, frågor jag vill diskutera och dialoger jag hoppas få föra med dig som läser. Frågan är bara: var ska man börja? När jag inte funderar på ämnen till bloggen gillar jag att dra igång överambitiösa inredningsprojekt, sukta efter vackra väskor på NK eller promenera runt Kungsholmen.

En reaktion på ”Varför ska det vara så svårt att välja?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *