Tjänstepensionens dag

I fredags var det för tredje gången dags för tjänstepensionens dag. Jag passade på att vara ute i en av galleriorna i Stockholm och det var många som kom förbi och frågade om sin pension.

Johan med seglare

Vår vd var också ute och här ovan verkar han fått besök av ett helt gäng koreanska sjömän. Kanske har de läst om det nya avtalet mellan Sverige och Sydkorea när det gäller socialförsäkringen, som jag skrev om i Pensionsbloggen förra veckan. Eller var de osäkra på vägen till Vasamuseet?

Monterbild 2

De vanligaste frågorna ute i galleriona handlade om ”hur mycket får jag i pension” och ”hur ser jag vad jag har hittills”. Då var det extra bra att ha Lars-Owe från minpension.se på plats. Han kunde ge besked direkt om hur det såg ut för kunder som tidigare hade loggat in sig och hade man ingen personlig kod fick man få hjälp att beställa den. Jämfört med tidigare år tycker jag att de flesta vet lite mer idag och frågorna vi fick var jättebra.

En dam som hade varit pensionär i många år hade inga frågor om pensionen men passade på att dela med sig av världens bästa kålpudding. Tricket är att blanda kål och köttfärs, inte lägga i olika lager, och sedan toppa med sirap innan den åker in i ugnen.

Vill du hellre registrera dig på minpension.se än att göra kålpudding? Då kan du vara med och tävla om en surfplatta. Tävlingen är öppen till den 6 oktober 2013.

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).