Gästbloggare Inger Svanevik: Farmor jag älskar dig

Veckans gästbloggare heter Inger Svanevik och är från Göteborg numera boende i Kinna. Inger har arbetat inom sjukvården som biträde, undersköterska och det sista som onkologisjuksköterska. Här skriver hon om tankar om att bli äldre och ett av hennes stora intresse hundar.

 – FARMOR JAG ÄLSKAR DIG 

Elliot tre år säger detta när hans mamma och jag hämtar honom på förskolan. Jag är 66 och har haft en hel del jobbiga år. Ovanstående kommentar är balsam för själen.

Detta är jag med mormor Wilma och mamma Lisa som är ljus.
Detta är jag med mormor Wilma och mamma Lisa som är ljus.

De jobbigaste åren var när mellansonen var sjuk. Han hade en hjärntumör och han tyckte att det var så orättvist att andra barn kunde få vara friska, medan han själv bara blev sämre och sämre. Det var svårt att vara en bra mamma till de tre sönerna. Storebror Kristian och lillebror Patrik fick stå tillbaka för Mattias som ofta vistades på sjukhus och behövde mer och mer hjälp. Mattias dog 12 år gammal.

Elliot är son till Patrik och jag har den stora förmånen att få vara med Elliot när mamma o pappa arbetar konstiga tider eller behöver ta hand om varandra. Det är så underbart att få vara en viktig person i barnbarnets liv.

Att vara 66 år är både skönt och sorgligt. Skönt såtillvida att jag inte måste vara tipptop klädd, även om det också är kul. Jag kan dra på mig det som känns praktiskt. Jag kan sova hur länge jag vill eftersom jag inte måste till jobbet. Det är så fantastiskt att kunna vara den nattuggla jag är. Det spelar ingen roll om jag lägger mig vid två-snåret.

Det sorglia är att mina barnbarn är så små. 8, 5 och 3. När jag är 76 är de 18, 15 och 13. Jag får se till att jobba hårt för att hålla mig så frisk som möjligt, så jag kan uppleva dem som vuxna.

Det måste bli mer tid på gymmet och mer tid att vandra i skogen och längre promenader med hundarna. För ett år sedan fick vå ena hund valpar. Valparna är blandras Golden/Labrador.

Här är valparna med sina familjer på en valpträff vi hade i våras.
Här är valparna med sina familjer på en valpträff vi hade i våras.

 

 

 

 

 

Jag har det så bra, trots att min pension inte blev så stor. Mycket sjukskrivningar och så gick jag in i och fastnade i en vägg. Men nu mår jag bra efter att ha fått bra hjälp av psyk här i Kinna. Jag har det bra, jag har en låg pension så jag klarar mig. En fin sambo, våra hundar och mina härliga barn med familjer. Nu har vi flyttat in i en liten lägenhet med uteplats. Så idag har jag planterat vildvin mot hundstängslet för att det skall bli lite finare. Jag har också planterat rosor. Inbjudningskort är skrivna till vårt kompisgäng, vi skall träffas och äta gott och sedan åka till en sjö och skicka upp Thailändska ljuslyktor till minne av en i gänget som nyss dog.

Som pensionär njuter jag av mina intressen körsång, musik, litteratur, handarbete, hundar, natur och människor.

/Inger Svanevik

En reaktion på ”Gästbloggare Inger Svanevik: Farmor jag älskar dig

  1. Tack för att du delade med dig! Mycket tänkvärd läsning! Jag tror det är viktigt, precis som du skriver, att inte ta saker och ting i livet för givet utan att glädjas åt det lilla.
    Och lyckan sitter ju inte i pengarna…
    Du har det bästa i livet; din familj, din sambo, dina hundar och idag friheten att kunna glädjas i nuet.

Kommentarer inaktiverade.