Tryggare ekonomi på äldre dar

001Igår var jag med och föreläste på kursen för informatörer från de fem stora pensionärsorganisationerna. Kursen heter Tryggare ekonomi på äldre dar och har tagits fram i nätverket GillaDinEkonomi.

Här går man igenom i stort sett allt man behöver veta när det gäller privatekonomi för pensionärer. Hur kommer skatten att bli och hur ska jag se på mina tillgångar och utgifter när jag slutat jobba. Juridik är alltid ett uppskattat avsnitt och likaså vilken hjälp man kan få från konsumentvägledare och budget/skuldrådgivare. Ett pass behandlar internetbanken, hur använder man den på bästa sätt och hur ska de göra som inte har tillgång till internet bland de äldre.

Kursdeltagarna har sin andra kursdag idag och sedan kommer de att arrangera kurser och studiecirklar i sina respektive organisationer. Många hade redan jobbat som informatörer och utbildare och dessutom brinner de för de här ämnena. Så jag tror att det kommer att finnas många möjligheter för äldre att utbilda sig inom privatekonomi. Pensionärsorganisationernas hemsidor kommer att ge mer information om när kurserna startar. Dessutom kommer UR att sända kursen någon gång under våren så att den kommer att ligga på svtplay.

004 

 

 

 

 

 

 

 

Carina Blomberg

 

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

2 reaktioner på ”Tryggare ekonomi på äldre dar

  1. Har varit informatör, få deltagare bland de äldre.
    Vi ”köpte” aktier på låtsas.
    Nyttig kurs men kom sent i livet.

    Finns det en nyare kurs? Moderniserad?

Kommentarer inaktiverade.