AMFs pensionärer recenserar boken Äntligen pensionär av Michel Jonson

I handeln finns flera handböcker för dig som börjar närma dig pension eller är pensionär. Vi bad våra experter läsa tre av dessa böcker – nu är det dags att publicerar den andra recensionen. Denna vecka har AMF pensionärerna Mats Malmström, Lasse Ekman och Björn Öjerskog recenserat boken Äntligen pensionär av Michel Jonson. Idag blir det både ros och ris från våra recensenter!

Mats Malmström: ”Med en viss förväntan börjar jag läsa boken. Kan jag ha missat 99 antligen-pensionarmöjligheter? Och upptäcker att en hel del har jag missat. Språket är lättförståeligt och en hel del tips och idéer finns för att förändra dit och kanske dina vänners liv.
Köp den nu, läs, vänta inte. Den hundrade idén kommer du på när du läser boken. Även lämplig att ge bort till den som skall gå i pension.

Jag ger boken 6+ Därför att den visar att livet ger dig hela tiden nya möjligheter. Äntligen Pensionär visar att du kan förändra din vardag.”

Lasse Ekman: ”Jag fick en mängd uppslag av vad jag kan göra som pensionär o boken är verkligen en idéspruta som fick i gång min fantasi. Nåt jag skall ta upp igen är att spela golf, jag bor nära golfbanan och mitt mål blir att sänka min handicap till under hcp 28. Upptäcka Sverige blev en inspirationskälla till att lära känna mitt land. Så det finns med i planeringen. Jag skall också göra en pilgrimsvandring i Spanien de sista 11 milen till Santiago. Detta gör jag hösten 2015, konditionen måste upp först och det sker på gymmet tillsammans med andra pensionärer samt dagliga långpromenader och en pilgrimsvandring från Jönköping till Vadstena vilket blir i sommar. Något extrajobb finns inte i planeringen, jag har fullt upp med att också planera för många andra bra tips som jag fick i boken som t.ex., planera min 70-årsfest, skriva en bok om mitt liv ( kan va kul för barn o barnbarn osv, att se hur gubben levde). Volontär är jag sedan maj 2012 på retreatgård där jag är nån slags alltiallo, en av de bästa sakerna jag hittills gjort.

Och vem vet vad som väntar bakom nästa hörn. ” För att upptäcka nya oceaner måste man våga släppa land ur sikte”

Björn Öjerskog: ”Etthundra tunna sidor, konstruerade efter mall från småskolan med fyll-i-uppgifter av banalt slag, har föga att erbjuda de flesta pensionärer. Det skulle möjligen vara någon som är helt initiativlös och saknar livserfarenhet – och vem gör det vid uppnådd pension? Konkreta exempel: På sidan 55 föreslås ”Gå på fotmassage” och på följande sida ”Gå på massage”. Ingen text ackompanjerar rubriken, endast taffliga bilder! Om författaren vet vi inget men förlaget presenterar sig på sin hemsida på följande sätt: ”Vi gör böcker. Men inte särskilt viktiga böcker. Man skulle kunna säga att de är rätt onödiga faktiskt.” Jag konstaterar att man lyckats väl i sin ambition.”

Av våra AMF pensionärer fick boken Äntligen pensionär av Michel Jonson
medelbetyget 4,3. Har du läst en bok på samma tema – tipsa oss gärna i kommentarsfältet!

En reaktion på ”AMFs pensionärer recenserar boken Äntligen pensionär av Michel Jonson

  1. Pingback: Idag – Kajsasi

Kommentarer inaktiverade.