Från bitterhet till vitterhet – på nolltid!

Står du i begrepp att gå i pension? Känns det jobbigt att behöva sluta arbeta? Om så är fallet har jag några förslag på hur man kan lösa problemet. Ett berömt diktum av nobelpristagaren TS Eliot lyder:
Old men ought to be explorers.

Vi borde inte se pensionen som ett slut, utan som en början – en chans att starta något nytt. Många av de som ringer till kundservice ringer från Thailand, Spanien, Filipinerna eller Köpenhamn. De har valt att flytta utomlands för uppnå nya höjder.
Men man behöver inte ta ett sådant långt kliv för att få en ny början. För de som är intresserad av att förkovra sig i någonting på äldre dar finns det folkuniversitet. Där kan man hitta följande kurser:

*Analytisk filosofi eller meningen med meningen.

*Bysantinska rikets uppgång och fall: varför blev det som det blev?

*Biodling för nybörjare (kan starkt rekommendera denna kurs)

*Arkitektur: Från Aten till London.

*Västerlandets idéhistoria; eller varför tänker vi som vi gör?

*Pilotutbildning eller bli en ny Howard Hughes.

*Genusvetenskap: En liten handkurs i etik och moral.

*Tangokurs (Alla har en liten argentinare inombords)
Endast din fantasi sätter gränser, låt kreativiteten flöda!

Mina tips är alltså:
1. Res till ett exotiskt land.
2. Läs en exotisk bok.
3. Lär dig en exotisk dans.

Mikael Palm

En reaktion på ”Från bitterhet till vitterhet – på nolltid!

  1. Fritid med Husvagn-Husbils Camping i den fria naturen. Sånt man inte hade tid med under sin verksamma tid i arbetslivet. Fritiden med att rå om sig själv och vara med sina vänner och bekanta. Genom att t.ex, som jag gå med i Caravan Club of Sweden Norrbottenssektionen.

    MVH

    Jan – Erik Björnfot Boden Norrbottens län

Kommentarer inaktiverade.