Vill du lära dig mer om pension?

Ett vanligt svar när vi frågar vad som är besvärligt med pension är att man tycker att man vet för lite.

VisbySå här kommer lite höstinspiration just när sommaren har börjat.

Det våras för olika typer av korta utbildningar kring pension och privatekonomi. Igår var jag med på ett seminarium på ABF som handlade just om det. Till hösten kommer ABF att anordna föreläsningar och studiecirklar i ämnet att planera sin pension. Där bjuds både på både teoretisk kunskap och mer praktiska övningar. Det kan vara skönt att tillsammans med andra i samma situation diskutera hur man ska göra, hur länge man vill jobba och vad man ska göra sedan som pensionär.

Inom ämnet privatekonomi finns sedan ett par år en kort kvällskurs hos Folkuniversitetet som heter Trygga din ekonomiska framtid. De kan också köra kursen ute på din arbetsplats.

Även PRO och de andra pensionärsorganisationerna kommer att erbjuda utbildningar i privatekonomi under hösten, Tryggare ekonomi på äldre dar. Nätverket Gilla din Ekonomi har utbildat närmare 200 lärare så nu hoppas vi det dyker upp kurser och cirklar på många håll över landet.

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).