Sommarbloggare: Agneta Palm tipsar om Höga Kusten

Nu drar vi igång med våra sommartips från AMFs pensionärer. Först ut är Agneta Palm 72 år från Härnösand. Agneta har varit pensionär sedan 2007 och vill tipsa om Höga Kusten. Välkommen till Pensionsbloggen Agneta!

Mitt sommartips är en tur utmed Sveriges vackraste kuststräcka – Höga Kusten. Den startar i min hemstad Härnösand med en båttur med  pärlan och stoltheten, Ådalen III.

Sommarbloggaren Agneta Palm tipsar om Höga Kusten.
Sommarbloggaren Agneta Palm tipsar om Höga Kusten.

Båten tar dig  under fyra timmar upp över Ångermanälven in mot HögaKustenbron och Norafjärden. Under den magiska båtturen äter vi en underbart härlig skärgårdsbuffé och bjuds på härlig musikunderhållning. Resan tar fyra timmar. Ett besök som börjar i Härnösand med en tur med Ådalen III rekommenderar jag alla besökare.

Förutom båtresan med Ådalen III så finns det turer till Ulvön, surströmmingens mecka. Båtturerna till Ulvön utgår från Köpmanholmen utanför Örnsköldsvik. Resan tar ca en timme. Att strosa runt på Ulvön ger en ro för själen. Ulvö hotell erbjuder en mycket fin skärgårdsbuffé. Hotell finns för de som vill njuta av ön mer än några timmar.

Min rekommendation av Höga Kusten är just att besökarna får en upplevelse som är något utöver det vanliga.

Kommer man med bil så rekommenderar jag förstås en tur över Höga Kustenbron och en rast vid Högakustenhotellet. Där äter du gott, eller tar en fika och njuter av utsikten över bron och Ångermanälven.
//Agneta Palm

Vill du läsa mer om Höga Kusten.
Fler tips kommer – följ pensionsbloggen.se i sommar!

En reaktion på ”Sommarbloggare: Agneta Palm tipsar om Höga Kusten

Kommentarer inaktiverade.