Tips till blivande bloggare!

Sugen på att starta en blogg? Har du viljan men inte kunskapen? Look no further!
Här hittar du några skrivtips:

1. Skriv enkelt.
Det är utmanande men uppskattas av fler. Som läsare vill man ha något som lätt kan uppsnappas och föras vidare. Detta innebär inte en förenkling av materialet utan mer att du försöker skriva så tydligt och klart som möjligt.

2. Skriv underhållande
Människor älskar roliga historier. Det är genom historier som vi kan förstå varandra och även ett utmärkt sätt att locka fler läsare till bloggen.

3. Skriv personligt.
Ingen gillar floskler. Försök därför att hitta något personligt att skriva om som kan locka läsare. Det blir mycket mer intressant läsning. Själv jag skriver jag ofta om mina huvudintressen – litteratur och finanspolitik – men alltid på ett lättillgängligt sätt.

4. Skriv för andra.
Många bloggare skriver endast för sig (de lider kanske t.om. av viss narcissism) men genom att inse att du skriver för andra har du chans att närma dig din läsare. Vilken grupp riktar sig bloggen till? Bör den vara inriktad på ett särskilt område? På vår blogg försöker vi underlätta förståelse av ett komplicerat pensionssystem.

Lycka till!

Mikael Palm