Gör det möjligt att stoppa uttagen av tjänstepensionen

angrainget

Vad händer om man ångrar sin pensionsutbetalning? Inga problem. Ta ut en större eller mindre del om du vill. Stoppa din utbetalning. Så länge vi pratar om din allmänna pension. För tjänstepensionen får du däremot stå ditt kast.

Under yrkeslivet byter vi jobb och bransch. Man samlar på sig flera olika sorters tjänstepension. Det blir både en och två försäkringar. Och ofta blir det fler än så. Sedan kommer det brev från oss pensionsbolag som beskriver hur tjänstepensionen betalas ut. Lika många brev som man har pensionsbolag. Ibland fler brev än pensionsbolag. Då blir det kämpigt att planera uttagen även om man får god hjälp från Minpension.se

Vi vet också att alla inte planerar sin nya tillvaro som pensionär. Utbetalningarna hinner komma innan man reflekterar över vad det innebär. Andra vill gå tillbaka till att börja arbeta. Det är lätt att vara efterklok. Men när utbetalningarna av tjänstepensionen väl är påbörjade finns det ingenting man kan göra.

I Pensionsrapporten menar vi att det borde bli möjligt att stoppa uttaget av tjänstepensionen. Tre saker krävs. Att inkomstskattelagen tillåter det, att tjänstepensionsavtalen ändras samt att vi pensionsbolag uppdaterar våra IT-system.

Dan Adolphson