Pensionsbesked på väg ut

Nu är årets pensionsbesked på väg ut till dig som är (eller tidigare jobbat som) privatanställd arbetare. Det är Fora som skickar ut pensionsbeskeden och de är ett bra kvitto på att du har tjänstepension genom jobbet. Du ser också vilka efterlevandeskydd du har. Det är totalt 2,5 miljoner brev som ska skickas ut från den här veckan.

Vill du ha förklaring till någon det av beskedet finns en bra vägledning här. Som alltid ser du helheten på din pension lättast om du loggar in på Minpension.se

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

4 reaktioner på ”Pensionsbesked på väg ut

 1. Är väl lite sent att skicka nu i slutet av april. Är den 24/4 och har fortfarande inte fått nåt.

 2. Hej Staffan!
  Jo, visst har 2015 pågått ett bra tag nu! Det är Fora som skickar ut Pensionsbeskeden och jag tror de väntar in avstämningar (som kommer i början av året men som avser 2014) innan pensionsbeskeden går i väg.
  Har du pengar hos AMF kan du se de dagsaktuella uppgifterna på dina inloggade sidor.

  Hälsningar Carina

 3. Kan ni lägga upp länkar som fungerar!! OCH se till att en överskådlig och lättåtkomlig fond lista som visar utveckligen. ( kan exempelvis inte hitta utveckligen för traditionella pensionsfonderna från SAF-LO )

 4. Hej!

  Inlägget ovan är fem år gammalt men jag har uppdaterat länken till Fora nu.

  Om du loggar in på Dina Sidor kan du se värdeutvecklingen för din traditionella försäkring. Man kan även följa den genomsnittliga avkastningsräntan i olika åldersgrupper och avtal (för traditionell försäkring) på vår hemsida.

  Om du har fondförsäkring hos AMF kan du se utvecklingen för fonderna på Fondutbud och kurser (amf.se -> Fonder -> Fondutbud och kurser). Även här kan man få uppgifter om sin egen fondförsäkring på Dina Sidor.

  Vänligen

  Dan Adolphson Björck
  AMF

Kommentarer inaktiverade.