Dag 1 som pensionär

Under den här rubriken kommer AMF:s tidigare trygghetsekonom Carina Blomberg att blogga under sitt första år som pensionär. Följ med på den resan och ge gärna dina tips som kommentar här i Pensionsbloggen.

Hur kommer det här året att bli? Jag har faktiskt ingen aning men tänker att det kanske är som att bli förälder. När man hållit på ett tag så är det helt naturligt. Eller kommer det att bli svårt att ställa om från yrkesliv till pensionärsliv även om man planerat aldrig så noga? Hur blir det att vara två vuxna och en hund som är hemma dygnet runt? Följ med mig på det här första året och kommentera gärna.

Nu har jag alltså förflyttat mig från att vara landets enda trygghetsekonom till att tillhöra en mycket större stam, pensionärerna. Allt finns ju på Google så jag börjar där. Nästan 800 000 träffar finns det på ordet ”pensionär” och högst upp hittar vi Pensionsmyndigheten. Det låter väl rimligt. Värre är det med Wikipedia som säger att pensionär är en person som gått i pension men i vardagligt tal ”äldre människor i allmänhet”. Hm, det känns inte så kul men frågar man någon ungdom idag så är väl det svaret man får.

Hur som helst är jag nöjd så här långt. Blommorna från avtackningarna förra veckan blommar fortfarande och minnet från vänliga ord finns kvar. Mitt lilla extrajobb har redan startat och verkar bli riktigt roligt. Svårast hittills har varit att få igång mobilen. Där behövdes expertkompetensen tillkallas (ungarna alltså) men nu fungerar den också.

Fortsättning följer!

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).