Yrkeslandslaget – Sveriges hopp i Brasilien

yss2015

Det är få som söker sig till yrkesutbildningar trots att möjligheterna till jobb är goda. Ett sätt att vända denna utveckling är att uppmärksamma de bästa unga yrkesutövarna i Sverige genom Yrkeslandslaget. Målet är att väcka intresset och höja statusen för yrkesinriktade utbildningar. Tävlingen är starten för många ungas karriärer. AMF är huvudsponsor till Yrkeslandslaget. Vi vill uppmärksamma att ett bra yrkesliv är en förutsättning för att skapa en bra pension. Den 11-16 augusti är det dags för Yrkes-VM i São Paulo, Brasilien.

Låt oss hoppas att det blir ett riktigt medaljregn för de svenska deltagarna!

Dan Adolphson

Om Dan Adolphson Björck

Dan Adolphson Björck, Pensionsekonom på AMF Som AMFs Pensionsekonom kommer jag i kontakt med kunder från hela Sverige. Gemensamt för nästan alla jag träffar är att man upplever att pensionen är ett ämne som är svårt, tråkigt och avlägset. En allt annat än glädjefylld förening. Jag drivs av att göra pensionsfrågan enklare och roligare för oss som har många år kvar i arbetslivet. Jag tänker inte alls på vad som händer år 2050 när jag blir pensionär utan ser pensionen som en plånboksfråga som rör min privatekonomi redan idag. De flesta svenskar får en inbetalning av tjänstepension på 1000 kr i månaden (eller mer!). Pensionen är din viktigaste löneförmån vid sidan av din ordinarie lön. Självklart är det intressant för dig var dina pensionspengar hamnar, vad du kan påverka och vem som får din samlade pengapåse vid dödsfall. På fritiden tycker jag om att cykla, spela tennis och köra bil mot okänt mål. Kontakt: dan.adolphson.bjorck@amf.se