Sommarbloggare: Nadja Blomqvist

Dags för andra sommarbloggaren för i år. Vi hälsar Nadja Blomqvist välkommen till Pensionsbloggen.

Spännande att renovera hus när man inte är på plats! Kommunicerar med snickaren med SMS och mobilbilder. Oj, blev fönstret så litet! Jag vecklar ut tumstocken och mäter dörren här hemma för jämförelse.

Jo, jag hade avsatt tio dagar för att kunna vara närvarande och följa arbetet, men under dessa dagar visade sig inte en enda hantverkare. Man måste vänta in golvläggaren som skulle lägga flytspackel på värmeslingorna i golvet. Innan dess fick ingen gå in i rummet, och allt arbete stannade av. Turligt nog var det rätt årstid och bra väder för naturvandringar. Den långdragna, kyliga våren gjorde att många växter blommade samtidigt; alltifrån blåsippor i norrsluttningarna till majviva och kattfot. Och med hjälp av Botaniska Föreningen har jag skådat och ”kryssat” alpnycklar, en orkidé som bara växer på några få platser på nordvästra Gotland.

En knipa med tio ungar simmade en morgon i vår damm! Nästa dag var hon försvunnen. Vi spårade henne till stenbrottet en halv kilometer bort. Där kunde vi bara räkna till nio ungar. Hon måste ha vandrat över landsvägen och längs grusvägen med alla sina barn, men förlorat en på vägen. Några dagar senare hade hon flyttat igen, till vattenreservoaren i skogen. Hur gick det till? Det måste vara mödosamt att flytta, men jag kan förstå henne. Med så många ungar att föda och gömma, behövs större ytor och ett mer ostört läge. Jag hoppas att hon får behålla sina nio tills de kan flyga till större vatten. Nästa gång vi kommer ska vi gå till vattenresevoaren för att se om vi kan upptäcka henne där.

Nästa gång vi kommer blir det också spännande att gå in i det nya badrummet…

Nadja Blomqvist

nadja blomqvist sommarbloggare