Dag 67 som pensionär

Sådär, redan har två månader som pensionär passerat och det kan vara dags att stanna upp lite och fundera på vad som har hänt. Nu är det mindre än 300 dagar kvar av mitt första år som pensionär. Vi är tillbaks i stan efter en lång och skön semester på landet.

Att skapa nya vanor har varit svårare än jag trott. Det verkar som vi lever i stort sett efter samma tidsschema som när vi jobbade. Hunden gör sitt till och tycker att klockan sju är i senaste laget för första promenaden. En annan sak är att behovet av att vara i stan, i mitt fall Stockholm, helt verkar ha försvunnit. När jag kom till tågstationen förra veckan hade jag inte varit inne i stan sedan min sista arbetsdag.

Något som vi lyckats med är att ha mer tid utomhus. Det är så skönt att hinna med trädgården på dagtid och inte behöva planera in någon timme på helgen. Nu blir nästa steg att hitta tillbaks till bra träningsvanor. Jag har helt enkelt blivit ganska lat över sommaren så nu gäller skärpning inför träningsresan i september. Gymmet nästa!

Just nu har Minpension.se en tävling på Instagram under rubriken #odlapension. Lägg upp några bilder som symboliserar hur du tänker när det gäller att ta hand om din pension. Då kan du vinna en bok som heter just ”Odla din pension”.

bärJag tittade igenom semesterbilderna och funderar på att vi behöver ju inte odla pensionen alldeles själva. Vi tar också del av det som andra före oss planerat och vårdat. Som ett hundra år gammalt körsbärsträd i trädgården som fortfarande ger så mycket bär till oss idag.

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).