Dag 74 som pensionär

Planera eller inte planera – det är frågan. Hur mycket vi än tycker om sommaren så finns det tydliga tecken på att den ändå går mot sitt slut. Rönnbären rodnar, skolorna startar igen och i trafiken ringlar köerna långa. Jag är så tacksam att slippa trängas i tunnelbanan varje morgon.

Mitt roliga sommarjobb som guide är också på väg mot sitt slut. Fortfarande är de utländska turisterna många men de svenska turisterna är mycket färre nu när semestrarna är över. Så då börjar man ju fundera på fortsättningen. Jag har verkligen levt dag för dag den här sommaren och det har var så skönt! I mitt gamla liv hade vi på jobbet satt igång med att planera för hösten och antagligen för både vintern och våren också.

vinbärKanske behöver jag hitta lite mer struktur för hösten? Eller också är det bara skönt att leva vidare som vi gör nu och ta dagen som den kommer? Vi har gillat att kunna göra saker oplanerat men frågan är om hösten gör oss mer passiva.
Just nu är min enda höstfundering om jag ska anmäla mig till en alldeles för dyr men spännande antikkurs. Inte mycket till planering just nu alltså. Fortsättning följer.

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).