Dag 149 som pensionär

oktbildIdag blev en lång morgonpromenad för mig och hunden. Kallt och krispigt väder och en sol som segade sig upp över trädtopparna. Vi var ensamma i skogen, kanske hade de andra höstlov?

Nu har jag jobbat några dagar så det är dags att vara ledig fram till helgen. Jag har funderat en del över begreppet ”äga sin tid”. Det känns positivt men kräver ju ändå en del eftertanke hur man ska hantera det. Hittills har jag varit nöjd med att kunna blanda jobb och ledigt och bestämma själv när jag vill jobba. Listan på roliga saker att göra toppas just nu av tid med Samuel som fyllt sju månader. För mig är det ultimata nöjet att få klappa händerna till hans taktfasta dunkande med skallran i bordet. Verkligen långt från alla sammanträden och arbetsgruppsmöten! Istället för möteskallelser har vi kalendern full med datum när vi får vara barnvakter.

secondhandMer på nöjessidan är mitt volontärjobb på en secondhand butik där allt överskott går till välgörenhet. Intresset för att handla secondhand verkar bara växa. En lördag stod 130 personer i kö för att komma in när vi öppnade. Jag hjälper till att ta emot alla saker som kommer in och göra dem klara till försäljning. Att återanvända gamla saker istället för att bara kasta är bra för alla. Och någon ny ägare blir glad över att göra ett fynd. I slutänden blir det mycket pengar som lämnas till olika välgörenhetsprojekt. Skulle du vilja göra en insats finns det alltid föreningar som blir glada om du frågar. Volontärbyrån har också aktuella uppdrag ute där man behöver hjälp.

Så det verkar faktiskt som min anpassning till pensionär går ganska bra. Nu ska jag ut en vända i trädgården för att såga ner några grenar innan vintern är här.

Önskar alla en fin Allhelgonahelg!

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).