Dag 156 som pensionär

dag156

Den här veckan ägnar vi oss åt off-season aktiviteter. Off-season ska betyda en del av året när resandet till platsen är mindre och priserna lägre. Ja, det senare vet jag inte om det stämmer här. Vi har tagit oss iväg till landet och så här års är det nästan bara vi här. Trafiken mot Öland är försvunnen och småvägarna runt här har vi för oss själva på långa hundpromenader.

Det här måste väl ändå vara charmen med pensionärslivet? Att kunna åka iväg en vecka utan att behöva tänka på jobb och hur många semesterdagar som går åt? Behovet av omväxling blir ju bara ännu större ju mer tid man har att spendera.

Vi befinner oss fortfarande i bebodda trakter men hela samhället har lugnat ner sig när turisterna försvinner. En del restauranger går i vinteride medan andra håller öppet lite kortare dagar. En typisk off-season effekt är att man hälsar på alla man möter, även på de få bilar som kommer förbi.

När vi kom ner var det över tjugo grader i solen och några tappra rosor stod kvar i rabatten. Då går det ju fortfarande att göra saker ute i trädgården. Lite sen klippning och lövkrattning känns mer lustfyllt när vi nästan trott att vi skulle skotta snö i stället.

Vi bor ungefär mitt i Glasriket och jag blir imponerad av alla aktiviteter man håller igång året runt trots att det många gånger måste vara motigt. Just den här veckan tror jag man vilar upp sig inför alla julmarknader men ett litet besök på Kosta får det bli.

Önskar dig en fin hösthelg!

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).