Dag 170 som pensionär

Höstrusket är över oss! Nu får man passa på att vara ute under de få timmar det är ljust. Istället har vi gett oss på lite köksrenovering i form av luckbyte. Vi hade nog trott att det skulle gå lite smidigare och fortare än vad det gjorde. Men nu är vi i alla fall halvvägs. Det är skönt att kunna ta en bit i taget och inte vara hänvisad till att fixa allt över helgen. Kanske gör det oss långsammare men det spelar ju ingen roll egentligen.

Jag har hittat en fantastisk podd som heter Punchverandan – För att gammal är äldst. Det är två killar, Niklas Gerholm och Stefan Hammarbäck, som intervjuar äldre och får fram de mest fantastiska historier. Tänk så många historier som äldre kan berätta om vi bara frågar. Idag kan jag tänka att jag skulle ha varit mer intresserad av det som mina egna föräldrar kunde berätta, mycket hörde jag utan att lägga på minnet tyvärr. Så en dag är det försent.

Just nu lyssnar jag på Dagny Carlsson, nyss fyllda 103 och Sveriges äldsta bloggare. Dagny beskriver sig själv som en tuff tant som gillar det mesta. Hon började blogga vid 99 år när hon började intressera sig för datorer. Uppväxt i Kristianstad och bor i Stockholm idag.

Dagny säger så kloka saker som ”eftersom jag är envis så lärde jag mig allt som jag ville”. Det får bli dagens motto!

Ha det bra i höstrusket!

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).