Dag 233 som pensionär – depp eller pepp

carina160121Nu ska vi ha passerat årets deppigaste dag, som tydligen inföll i måndags den 18 januari. Ja, visst talar en del för just den måndagen. Årets fattigaste vecka fram till nästa pension eller lön, kallt som sjutton och ljuset kommer bara långsamt tillbaks. Själv tycker jag att den här första vintern som pensionär är ganska lätta att stå ut med. Jag tror det beror på att jag har möjlighet att vara ute när det är ljust och kan ta till vara de korta stunder som solen tittar fram. Förresten har jag inget val, vovven struntar blankt i kyla, snö och mörker, Han tycker bara det är toppen att vara ute.
När vi passar barnbarnet blir det mer inomhus än utomhus. Men då kan man passa på och lära honom lite gammaldags tricks som hur kul man kan ha det med ett förstoringsglas. Mycket uppskattat!

AMF har gjort en undersökning om hur vi pensionärer ser på ekonomin, både den egna och Sveriges i stort. Och här får man väl säga att det var lite mer pepp än depp. Det är klart att det finns stora skillnader i hur ekonomin ser ut men totalt sett tyckte över hälften av alla som svarat att den egna ekonomin varit bra eller mycket bra under 2015. För 2016 tror de flesta att den egna ekonomin blir oförändrad. Däremot är man inte lika optimistisk när det gäller Sveriges ekonomi. Där tror istället över hälften att Sveriges ekonomi blir sämre eller mycket sämre under 2016.

Ha det gott, trots vinterkylan!

Carina Blomberg

Om Carina Blomberg

Carina Blomberg har jobbat på AMF som trygghetsekonom 2010-2015. Vi hänvisar istället till AMFs nuvarande trygghetsekonom Dan Adolphson (dan.adolphson@amf.se).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *