AMF får bra betyg i hållbarhetsundersökning

Försäkringsförmedlaren Max Matthiessen kom i veckan ut med sin senaste undersökning kring svenska pensionsbolags hållbarhetsarbete. Syftet med undersökningen är att guida sparare som söker hållbar förvaltning av pensionen.

AMF får fortsatt högsta betyg, väl godkänd, för förvaltningen av traditionell försäkring. Högsta betyg delas ut till pensionsbolag som – utöver att uppfylla grundkraven inom ansvarsfulla investeringar – även arbetar systematiskt och tar proaktiva åtgärder inom hållbarhet. Ett exempel på detta är att vi aktivt väljer bland de mest hållbara bolagen när vi investerar i utländska aktier. Här kan du hitta mer information om hur vi arbetar med ansvarsfulla investeringar.

AMFs fondförsäkring tar ett steg upp och får godkänt betyg i undersökningen. Under året har vi infört tydligare krav på de externa fonder vi erbjuder, och implementerat positiv screening för utländska aktier. Vårt hållbarhetsarbete i fonderna bekräftas även av Morningstars hållbarhetsbetyg – i den senaste mätningen får fyra av våra aktiefonder högsta betyg inom hållbarhet.

Anna Viefhues

7 reaktioner på ”AMF får bra betyg i hållbarhetsundersökning

 1. Hej
  Ja tackar Ni om den här medelande och jag hoppas att Ni kommar fram med ny ide till alla medllemar.
  MVH
  Mohamed

 2. Min frågor är hur mycket jag kan få när jag bli pencionera.??? Måste jobba 20 eller25 år att få fullpencion.

 3. Hej Rene!

  Besök http://www.minpension.se för att få uppgift om hela din pension. Generellt räknas hela livets inkomster till pensionen (för vissa typer av äldre pension får man full pension efter 30 års arbete).

  Vänligen

  Dan Adolphson
  AMF

 4. Höga betyg hur ni förvaltar våra pengar är positivt, det tackar vi för!

  Erat datasystem är tydligen inte av samma kvalité. I somras (2016) ändrade jag mitt efterlevandeskydd hos fora som sedan rapporterade till AMF, någonting gick snett hos er fick jag reda på och under oktober månad när jag kollade min första utbetalning såg jag att efterlevandeskyddet fortfarande var kvar.
  Ni korrigerade och ni höjde även beloppet efter påstötningar jag gjort, mellanskillnaden skulle även betalas ut retroaktivt. Beloppet korrigerades under december. Sedan gjorde ni en systemuppdatering, för några dagar sedan. Till min förvåning hade då beloppet sänkts, nu är det lägre än vid den första utbetalningen. Har rapporterat detta under gårdagen (21/12) och det ligger som ett ärende hos er.

  En riktig validering av datasystemet borde kanske göras.

  Varma hälsningar
  Tommy Malmqvist

Kommentarer inaktiverade.