Våra bloggare

DanDan Adolphson Björck, Trygghetsekonom på AMF

Som AMFs Trygghetsekonom kommer jag i kontakt med kunder från hela Sverige. Gemensamt för nästan alla jag träffar är att man upplever att pensionen är ett ämne som är svårt, tråkigt och avlägset. En allt annat än glädjefylld förening. Jag drivs av att göra pensionsfrågan enklare och roligare för oss som har många år kvar i arbetslivet.  Jag tänker inte alls på vad som händer år 2050 när jag blir pensionär utan ser pensionen som en plånboksfråga som rör min privatekonomi redan idag.

De flesta svenskar får en inbetalning av tjänstepension på 1000 kr i månaden (eller mer!). Pensionen är din viktigaste löneförmån vid sidan av din ordinarie lön. Självklart är det intressant för dig var dina pensionspengar hamnar, vad du kan påverka och vem som får din samlade pengapåse vid dödsfall.

På fritiden tycker jag om att cykla, spela tennis och köra bil mot okänt mål.
Kontakt: dan.adolphson.bjorck@amf.se


Anna ViefhuesAnna Viefhues, hållbarhetsansvarig på AMF

Hållbarhet är ett stort begrepp som kan innefatta det mesta. Fokus för mitt arbete på AMF ligger på ansvarstagande. Vi har många kunder som inte vill engagera sig i sin tjänstepension. Därför ska inte hållbarhet vara något som du måste välja till, utan något som ska genomsyra alla våra produkter och tjänster. Samtidigt är din pension väldigt spännande ur ett hållbarhetsperspektiv eftersom pensionskapitalet förvaltas under lång tid. Det gör det naturligt att betrakta investeringarna ur alla tre perspektiven: ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet.

För mig är inte hållbarhet något som man gör vid sidan av, vare sig som företag eller som privatperson. Det handlar om att ta ansvar, så gott man kan och förmår, för sin omvärld och sina medmänniskor. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Kontakt: anna.viefhues@amf.se


Tidigare bloggare på Pensionsbloggen:

Carina Blomberg, AMFs trygghetsekonom fram till 2015, bloggade 2010-2016.
Anna Allerstrand, AMFs trygghetsekonom fram till 2010, bloggade 2005-2010.
Mikael Palm, kundservice, bloggade under 2014.
Malin Strandvall, kundservice, bloggade under 2012-2013.
Ida Bonin, kundservice, bloggade 2012.
Annelie Götbring, chef pensionsinformatörer, bloggade 2006-2011.
Sanna Malmsten, kundservice, bloggade 2010-2011.
Jessica Benninge, marknadsansvarig AMF Fonder, bloggade 2010-2011.
Mathias Erenius, pensionsinformatör, bloggade 2006.

2 reaktioner på ”Våra bloggare

Kommentarer inaktiverade.